Bolig i Norge

Her kan du få gode råd til hvor og hvordan du finder en bolig. Du vil formentlig vælge at leje et værelse, et hus eller en lejlighed.

Lejebolig 

Der er ikke så mange lejeboliger i Norge, og det afspejler sig i huslejen. Der er også store forskelle på huslejen fra sted til sted. Ved at leje en bolig lidt uden for de større byer, kan du spare mange penge. 

Betingelserne er normalt de samme som i Danmark. Du skal have en lejekontrakt og betale et depositum på ca. tre måneders husleje. Læs mere om lejekontrakt, depositum, opsigelse og andre praktiske forhold

Se et eksempel på en standard lejekontrakt

Find lejeboliger her:

Du kan også finde lejeboliger i både lokale og landsdækkende aviser og hos ejendomsmæglere.

Du kan også slå en annonce op på www.finn.no, at du søger bolig. En annonce koster ca. 500 norske kroner. En anden mulighed kan være at kontakte danskere, der er bosat i Norge gennem facebook og høre om de kan hjælpe.

Kan arbejdsgiveren være behjælpelig med bolig?

Spørg din arbejdsgiver, om de kan hjælpe dig med at finde et sted at bo. Norske arbejdsgivere er vant til at tage imod udenlandsk arbejdskraft og er derfor normalt villige til at hjælpe.

Inden for visse fag kan det være, at arbejdsgiveren stiller bolig til rådighed - enten gratis eller for en "fornuftig" husleje. Det er eksempel typisk for håndværkerfagene og sundhedsvæsenet, men også flere større virksomheder stiller midlertidige boliger til rådighed for deres nye medarbejdere.

Din arbejdsgiver har måske et lokalt netværk, de kan trække på. De kan måske også hjælpe med at indrykke og modtage svar på en boligannonce. Det giver typisk flere svar, hvis den norske udlejer kan svare til en norsk kontakt.