Vikar- og rekrutteringsbureauer

I Norge spiller vikar- og rekrutteringsbureauerne en væsentlig rolle med at finde kvalificeret arbejdskraft

Bureauer arbejder indenfor alle faggrupper og det er både til projektansættelser og faste stillinger

Fordelene ved rekrutteringsbureauerne

Når du bruger de norske rekrutteringsbureauer, får du en professionel sparringspartner i din jobsøgning

Det gør du fordi, de kender markedet og kan give dig rådgivning om dine muligheder. Nogle bureauer er ligeledes gode til at give sparring på din ansøgning og dine kompetencer. Sidst med ikke mindst kan de tilbyde dig jobs, der matcher netop din baggrund og dine kvalifikationer, og de har mange ledige stillinger, som ikke bliver opslået på jobportalerne.

De fleste vikar- og rekrutteringsbureauer i Norge dækker bredt rent fagligt, men der findes selvfølgelig også bureauer med klare faglige specialer. Du vil kunne få en indikation på hvilke bureauer, der arbejder inden for dit fagområde ved at tage et kig på de større jobportaler. Husk også, at langt de fleste vikarbureauer også er rekrutteringsbureauer. 

Oversigt over rekrutteringsbureauerne

Mange af de større internationale bureauer findes selvfølgelig også i Norge

Det er bureauer så som Adecco, Manpower, Randstad, Kelly m.fl., men der findes også mange, og større, norske bureauer. Søg efter rekrutteringsbureauer på www.gulesider.no  (søg på "rekruttering" eller "vikartjenester")

Norsk kunnskapsbevis AS findes også en alfabetisk liste over "bemanningsbyraer"

Vikarbyrådirektivet

Din sikkerhed for ordnede forhold i ansættelsen

Ved ansættelse gennem et norsk bureau (og norske firmaer generelt) er du gennem ”vikarbyrådirektivet” garanteret de samme løn- og ansættelsesvilkår som de faste medarbejdere i virksomheden.

Godkendelse af rekrutteringsbureauer

Alle, som udlejer medarbejdere i Norge (bemanningsforetak) skal være registreret hos Arbeidstilsynet. Undersøg om firmaet er godkendt (skriv firmanavnet).